Tilaus- ja toimitusehdot

Laatimispäivä: 30.03.2012

Yleistä Leijonakaupasta

Leijonakauppa on MTV Oy:n (Helsinki, Y: 1093944-1) - jäljempänä MTV - ylläpitämä verkkokauppa, joka toimii osoitteessa leijonakauppa.fi. MTV Oy myy Suomen Jääkiekkoliiton hyväksymiä virallisia Leijonat -fanituotteita.

MTV sitoutuu noudattamaan toiminnassaan Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ry:n (ASML) Reilun Pelin Sääntöjä ja Sähköisen Kuluttajakaupankäynnin Sääntöjä sekä kuluttajakaupasta säädettyjä lakeja.

Leijonakaupan tilaus - ja toimitusehtojen lisäksi sovelletaan  MTV Oy:n sähköisten palveluiden yleisiä ehtoja.

Tiivistelmä ehdoista:

- Maksutapoina käyvät yleisimmät verkkopankit ja luottokortit.
- Toimitustapana on kirje, postitoimipaikasta noudettava postipaketti tai Smart Post –paketti joka toimitetaan valittuun Smart Post -automaattiin. Tuotteita toimitetaan postitse Suomeen (ei Ahvenanmaalle) sekä EU -maihin.
- Hinnat sisältävät arvonlisäveron.
- Ostaja saa ostoksesta vahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen.
- Ostajan tulee säilyttää tuotteen mukana toimitettava lähetyslista mahdollisien palautuksien tai reklamaatioiden varalta.
- Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus mikäli tuote on käyttämätön. Poikkeuksena alusvaatteet, hygieniatuotteet, erikoistuotteet (esim, räätälöidyt, personoidut) tai sinetöidyt tuotteet (esim tietokonepelit, dvd- ja cd-levyt), joilla ei ole palautusoikeutta. Suomesta lähetetty asiakaspalautus on maksuton.

Tilaaminen

Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä kulloinkin voimassa oleviin sopimus-, tilaus- ja toimitusehtoihin, jotka koskevat toimituksia.

Tilauksen yhteydessä asiakkaan tulee aina ilmoittaa:
- nimi
- postiosoite
- sähköpostiosoite
- puhelinnumero

Tilauksen saapumisilmoitus saapuu ensisijaisesti tekstiviestinä matkapuhelimeen, jonka jälkeen se välitetään sähköpostiin.

Noutamattomat tilaukset palautuvat lähettäjälle, jonka jälkeen tilauksen sisältö siirtyy automaattisesti takaisin myyntiin. Leijonakauppa ei säilytä postista noutamattomia tilauksia. Mikäli tuotteet halutaan palautumisen jälkeen, tulee näistä tehdä uusi tilaus. Tilauksen palautumisen voi tarkistaa asiakaspalvelun kautta.

Yhteydenpito osapuolten välillä tapahtuu pääsääntöisesti sähköpostilla ja poikkeustapauksissa puhelimitse. Asiakas sitoutuu tilauksen tekemisen jälkeen tarkkailemaan sähköpostiaan. Sitova kauppasopimus tulee voimaan, kun asiakas on jättänyt tilauksen. Järjestelmä vahvistaa tilauksen automaattisesti sähköpostilla ostajan ilmoittamaan osoitteeseen.

Leijonakaupasta ostaminen edellyttää vähintään 15 vuoden ikää. Alle 18-vuotiaiden ostajien tulee hankkia arvokkaan tavaran tilaukselle edunvalvojan suostumus.

MTV:n vastuu tuotteen huonosta saatavuudesta, viranomais- tai maahantuontirajoituksista tai kuluttajavaateista rajoittuu aina maksimissaan kaupan purkamiseen ja maksettujen rahojen palauttamiseen.

Kaikki Leijonakaupassa myytävät tuotteet myydään sellaisina kuin ne ovat. Mikäli asiakas ei hyväksy tuotepaketin sisältöä, tulee hänen palauttaa tuote 14 päivän palautusoikeuden puitteissa käyttämättömänä takaisin palautusosoitteeseen. MTV varaa oikeuden valikoida asiakkaansa.

Kuponkikoodit

Kuponkikoodeja eli lahjakortteja käytettäessä asiakkaan tulee huomioida, että yhtä koodia voidaan käyttää vain kerran, koko lahjakortin summa on käytettävä kerralla eikä lahjakortista mahdollisesti ylijäänyttä rahaa myöskään palauteta asiakkaalle. Lahjakorttikoodia ei voida myöskään käyttää postikulujen maksamiseen, ainoastaan tuotteiden maksamiseen.

Hinnat

Hinnaston hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät kuljetusta. Palvelu kertoo toimituskulujen suuruuden ennen maksun suorittamista. Kaikkien tuotteiden tuotetiedot näkyvät kotisivuillamme.

Ostoksien toimitusmaksu vaihtelee ostettavien tuotteiden määrän ja koon mukaan sekä toimitustavan ja -osoitteen mukaan. Toimituskohtainen toimitusmaksu näytetään palvelussa ennen maksun suorittamista.

Toimitus

Leijonakauppa toimittaa tuotteitaan asiakkailleen Suomessa yleensä 1-3 arkipäivän toimitusajalla. EU –maihin toimitusaika on maasta riippuen 3-14 arkipäivää, useimmiten kuitenkin 3-7 arkipäivää. Toimitus tapahtuu postin välityksellä joko kirjeenä kotiin tai pakettina, joka noudetaan postitoimipaikasta. Pyrimme ilmoittamaan, jos tuotteen käsittelyaika on enemmän kuin 3 päivää. Ennakkotilaustuotteilla on pidempi toimitusaika ja nämä tiedot löytyvät tuotetietojen yhteydestä. Jos tuotteen yhteydessä on kerrottu, että tuotetta ei löydy varastosta, on toimitusaika ennalta määrittelemätön.

Tuotteet toimitetaan kirjeitse kotiin tai isommat lähetykset ovat noudettavissa lähimmästä postista.

Kaikki yhden tilauksen tuotteet toimitetaan asiakkaalle samassa lähetyksessä. Jos yhdellä tuotteella on pidempi toimitusaika, toimitetaan koko toimitus asiakkaalle samaan aikaan. Jos asiakas haluaa saatavilla olevat tilauksen tuotteet heti, on hänen tehtävä kaksi tilausta, joista veloitetaan kaksi postituskulua.

Kuluttajalla on oikeus peruuttaa tilaus. Tilauksen peruutukset suositellaan tehtäväksi asiakaspalvelun kautta.

MTV on vastuussa, mikäli tavara vahingoittuu tai katoaa asiakkaalle kuljetuksen aikana. Tavaran vahingoittuessa tai kadotessa kuljetuksen aikana asiakkaalta MTV:lle (palautus) on asiakas tai taho, jolta asiakas on kuljetuspalvelun hankkinut (esim Itella), vastuussa vahingosta.

Toimitustavat

1. Posti

Toimitamme tuotteita postin välityksellä kaikkialle Suomeen. Pienet tuotteet toimitamme kirjeenä, suuremmat tuotteet paketteina. Näet oman tilauksesi toimitustavan ja hinnan ennen maksamista. Posti lähettää paketin saapumisilmoituksen ensisijaisesti tekstiviestinä puhelimeen, jonka jälkeen se välitetään sähköpostiin ja lopulta kotiosoitteeseen. Posti säilyttää pakettia 14 päivää, jonka jälkeen noutamaton tilaus palautuu lähettäjälle.

2. SmartPOST

SmartPOST on uusi ja nopea toimitustapa, jossa tilaukset menevät lähimpään SmartPOST-pakettiautomaattiin. Pakettiautomaatteja sijaitsee mm. ostoskeskuksissa, joista paketin nouto onnistuu myös ilta-aikaan. Kun tilaus on saapunut SmartPOST-pakettiautomaattiin, tulee tästä ilmoitus puhelimeen tekstiviestinä. Tekstiviesti sisältää koodin joka syötetään automaattiin noudon yhteydessä. Smart POST – pakettiautomaatti säilyttää pakettia 1 viikon ajan, jonka jälkeen noutamaton paketti palautuu lähettäjälle. Lue lisää toimitustavasta SmartPOSTI:n kotisivuilta: http://smartpost.posti.fi/

Toimitusajat ja hinnat:

1. Posti

Suomi
Kirjeen hinta 4,50e
Paketin hinta 8,95e
Toimitusaika, noin 1-3 arkipäivää

EU-maat
Paketti EU-maat 19,95e
Toimitusaika, 3-13 arkipäivää

 

2. SmartPOST

Paketin hinta 4,95e
Toimitusaika, noin 1-3 arkipäivää.


Maksuehdot

Maksu tapahtuu luottokortilla, pankkien verkkomaksulla tai Klarna Laskulla - 14 vrk maksuaikaa (katso ehdot). Ajantasainen lista käytettävistä maksutavoista ja pankeista on nähtävillä Leijonakaupan etusivulla. MTV ei maksa korkoa etukäteen maksettujen tilausten summalle.

Palautusoikeus

Kuluttajalla on 14 päivän palautus- ja vaihto-oikeus postipaketin vastaanotto- / noutohetkestä alkaen (mukaanlukien viikonloput ja pyhäpäivät, poislukien noutopäivä). Tuote on palautettava tai vaihdettava viimeistään 14. päivää seuraavana arkipäivänä. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Poikkeuksena alusvaatteet, hygieniatuotteet, erikoistuotteet (esim, räätälöidyt, personoidut) tai sinetöidyt tuotteet (esim tietokonepelit, dvd- ja cd-levyt), joilla ei ole palautusoikeutta.

Vastaanotto- tai noutohetkeksi katsotaan se päivä jolloin paketti on toimitettu kuluttajalle tai noudettu postista. Asiakkaan velvollisuus on todistaa tämä päivä esimerkiksi kuitin avulla.

Palautuksesta maksetut rahat siirretään takaisin palauttajan erikseen ilmoittamalle pankkitilille.

Myytävien ohjelmistojen tietokoneille tai matkapuhelimille tai vastaaville laitteille asettamat tehovaatimukset on esitelty tuotteen yhteydessä ennen ostotapahtumaa, joten laitteistovaatimuksia ei hyväksytä tuotepalautuksen perusteena.

Tuotepalautukset aina:
a) Alkuperäisessä paketissa (hyvin pakattuna) ilman turhia merkintöjä 
b) Tuotepalautuslomake on saatavilla tästä linkistä. Lomakkeeseen tulee täyttää palautuksen syy ja muut kysytyt tiedot.
c) Viimeistään 14 päivän kuluessa ostohetkestä.

Aiheettomista palautuksista veloitamme toteutuneet kulut asiakkaalta. Puutteellisesti palautetut tai puutteellisesti takuuhuoltoon lähetetyt tuotteet lähetämme asiakkaan kustannuksella takaisin. Kun palautat tuotteen täytä oheinen lomake tarkasti ja liitä se mukaan palautukseen.

Helpoiten palautuksen voi tehdä postikonttorissa mainitsemalla kaupan nimen "Leijonakauppa" postitoimipaikassa Palautus Suomesta on maksuton. Lisäksi saat palautuksesta tositteen / lähetystunnuksen, jolla palautus voidaan myöhemmin todentaa.

Palautusosoite on:
MTV Oy/Leijonakauppa
Itella Logistics Oy
Tikkurilantie 148
Ovet D51-53
01530 Vantaa

Tilauksen palautuminen varastoon kestää noin 2 viikkoa. Vaihdossa pyydetyt tuotteet lähetetään tilalle kun palautus on otettu vastaan, jolloin uusien tuotteiden toimitusaika on 1-3 arkipäivää. Palautus- ja vaihtoprosessin kesto on kokonaisuudessa noin 2 viikkoa 3 päivää.

Asiakaspalvelu:

Leijonakaupan asiakaspalvelu vastaa mielellään kaikkiin tilauksia koskeviin tiedusteluihin. Asiakaspalveluun voi lähettää sähköpostia osoitteeseen leijonakauppa.asiakaspalvelu@mtv.fi tai soittaa puhelinnumeroon 0800 414 141. Asiakaspalvelumme päivystää arkisin klo 9-20.

Hyviä ostoshetkiä Leijonat-tuotteiden parissa!